De Lochemse ondernemers en de gemeente hebben elkaar nodig en zorgen samen voor een plezierige werk- en leefomgeving. Dat was de boodschap tijdens de zesde Lochemse Ondernemersavond op donderdag 21 november. Bijna 180 ondernemers waren erbij in Witkamp Laren. Spreekstalmeester Ronnie Degen, directeur van de Feestfabriek leidde de sprekers in.

Op het podium interviewde wethouder Eric-Jan de Haan (Economie) het team dat zich bij de gemeente met economische zaken bezighoudt. Hij ziet veel gemeenschappelijke kansen, bijvoorbeeld voor goede huisvesting op de bedrijventerreinen. Ook zou hij samen met ondernemers de mogelijkheden willen benutten om statushouders naar betaald werk te begeleiden. Verder komt de gemeente tegemoet aan de wens van de ondernemersverenigingen om meer contact te hebben. De jaarlijkse Lochemse Ondernemersavond is hier al een voorbeeld van: samen organiseren enkele ondernemers het programma voor alle ondernemers. De acht Lochemse ondernemersverenigingen, de twee netwerkclubs, de Industriële Kring Lochem en de gemeente delen de kosten.

Oproepen aan ondernemers

De ondernemers kregen de oproep om mee te doen aan het digitale ondernemerspanel dat begin volgend jaar start. Een tweede oproep ging uit naar de ondernemers die op de hoogte willen blijven van actueel ondernemersnieuws. Zij kunnen zich inschrijven voor de digitale ondernemersbrief Lochemse Zaken via www.lochem.nl/ondernemen/contact/lochemse-zaken.

Verwarrend eenvoudig

Dat het leven verwarrend eenvoudig is, maakte hoofdgast Jan van Setten tijdens zijn optreden duidelijk. Met scherpzinnige woordgrappen bracht hij de natuurwetten in verband met mogelijkheden om omzet te verhogen en klantgerichtheid te verbeteren. Zijn simpele ondernemerstip: toon oprechte interesse in je klant door vragen te stellen. Zo weet je op welke behoeften je kunt inspelen. De avond werd traditioneel afgesloten met een gezellige netwerkborrel.


Klik hier voor het volledige artikel Gemeentelochem.nl