Met deze boodschap start de gemeente Lochem in samenwerking met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland vanaf 11 november een publiekscampagne om geweld thuis en kindermishandeling tegen te gaan.

Veilig leven in Lochem

Jaarlijks hebben in Lochem circa 1200 mensen te maken met een vorm van huiselijk geweld. Het gaat om kinderen, volwassen en ouderen. Helemaal voorkomen kunnen we dat niet. Maar met elkaar, inwoners, professionals en gemeente, kunnen we proberen om het zo vroeg mogelijk te zien, bespreekbaar te maken en te stoppen.

Door te signaleren en in actie te komen kunnen we veel verdriet voorkomen en zorgen voor een veilig leven in de gemeente Lochem.

Huiselijk geweld en kindermishandeling moet stoppen

De publiekscampagne is onderdeel van een grotere campagne waarbij de gemeente Lochem ook beroepsmensen bij (hulp)instanties, vrijwilligers en mantelzorgers traint in het herkennen van signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling. En hoe te handelen bij een ‘niet pluis’ gevoel.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig of hebt u vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling? Neem dan contact met Veilig Thuis Noord Oost Gelderland, Tel 0800 – 2000 (24/7) of met een van de aandachtsfunctionarissen van ’t Baken in Lochem.


Klik hier voor het volledige artikel Gemeentelochem.nl