Aan de oproep om een nieuwe plek te bedenken voor het fonteinbeeld van Berkhemer, wat vroeger bij de RSG  in Lochem stond, is massaal gehoor gegeven. Tientallen mails en Facebook-reacties kwamen bij de initiatiefgroep binnen. “Dit toont de betrokkenheid van de Lochemse gemeenschap aan,” zo stellen initiatiefnemers Wout Klein, Sjef van Hoorn en Wilma Nijenhuis.

Veel mensen noemden de Markt als ideale plek. Andere veel genoemde locaties zijn het terrein van het Staring College en diverse rotondes. Maar ook sommige slechts éénmaal genoemde plekken zijn het overwegen waard.  Al met al zijn er meer dan vijfentwintig locaties plus de nodige varianten ingebracht.

Hoe verder

Samen met de gemeente hebben de initiatiefnemers gekeken welke voorstellen overeind blijven als we naar de ruimtelijke mogelijkheden (afmetingen, belemmeringen) kijken. Op verzoek van de initiatiefnemers gaat de gemeente nu kijken naar de haalbaarheid van de 6 meest kansrijke plekken. Er wordt goed gekeken of het fonteinbeeld past bij en in de omgeving. Ook gaan de  initiatiefnemers in gesprek met direct aanwonenden van deze mogelijke plekken.

Dit alles neemt tijd in beslag, maar de initiatiefgroep zal zeker de Lochemse gemeenschap verder betrekken, voordat verdere stappen worden gezet. 

Vragen en reacties

Voor verdere vragen en reacties kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 


Klik hier voor het volledige artikel Gemeentelochem.nl