Leerlingen van de Daltonschool Nettelhorst in Lochem hebben de hoofdprijs gewonnen van de regionale E-waste Race. Ze zamelden samen maar liefst 2.989 oude apparaten in en wonnen daarmee een schoolreis naar Nemo Science Museum in Amsterdam. Wethouder Henk van Zeijts reikte de prijs uit.

Tien basisscholen uit de regio zamelden gedurende 4 weken elektrische en elektronische apparaten in. In totaal zamelden alle deelnemers aan de wedstrijd samen maar liefst 17.444 apparaten in.

Recycling

Veel apparaten blijven op zolder, schuur en laatjes rondzwerven, terwijl het belangrijk is ze in te leveren voor recycling. Ook verdwijnen oude elektronische apparaten nog te vaak in het restafval en dat is zonde. Met de wedstrijd willen Circulus-Berkel, E-waste Race en Weee Nederland daar verandering in brengen.

Inleveren of repareren

Wilt u ook nog elektrische of elektronische apparaten kwijt? Dan heeft u als inwoner van de gemeente Lochem verschillende mogelijkheden. Kleine apparaten kunnen in de BEST-tas. Kleine en grote apparaten zijn gratis welkom bij 2Switch en de Recyclepleinen. 2Switch haalt op afspraak ook E-waste gratis aan huis op. Het maakt niet uit of de apparaten nog werken of defect zijn. Of repareer uw apparaat, bijvoorbeeld met hulp van de deskundige vrijwilligers van het Repair Café!


Klik hier voor het volledige artikel Gemeentelochem.nl