De zes NPO 3FM-dj's die zich in de week voor kerst tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline inzetten voor het Rode Kruis zijn bekend: Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen van Zeeland naar Groningen voor de slachtoffers van mensenhandel. Op zondag 22 december lopen de dj’s door de gemeente Lochem.

Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren. Om deze slachtoffers te helpen kunnen luisteraars dit jaar voor het eerst onderdeel van de route worden door middel van een sponsorloop.

Route van bijna 500 kilometer

De drie dj-teams zetten mensenhandel op de kaart door te voet van Zeeland naar Groningen te trekken. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis. In de week van 18 t/m 24 december 2019 lopen de dj's samen een route van bijna 500 kilometer. Op 22 december lopen ze door de volgende kernen en buurtschappen in onze gemeente: Almen, Groot Dochteren, Laren, Harfsen, Kring van Dorth en Epse.

Chequepoints

Dit jaar wordt de route afgelegd als estafette en wisselen de dj's elkaar af bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren.

Meer informatie

De opzet is dit jaar anders dan voorgaande jaren, toen de dj’s vanuit een glazen huis luisteraars stimuleerden om geld op te halen. Op de site van 3fm staat meer informatie over de actie van 2019 en staat de volledige route die de dj’s lopen.

 


Klik hier voor het volledige artikel Gemeentelochem.nl