De Rode Baretten van de Koninklijke Landmacht oefenen van 1 tot en met 4 oktober in de gemeenten Voorst, Deventer, Zutphen en Lochem. Militairen van de luchtmobiele brigade zijn de hele week te zien in de gemeenten. Op 2 en 3 oktober kunt u de militairen in onze gemeente tegenkomen.

Tijdens de oefening worden militaire voertuigen, drones en helikopters van het Defensie Helikopter Commando ingezet. De verrassing is een belangrijk trainingselement. Daarom kunnen vooraf niet alle onderdelen van de oefening bekend worden gemaakt. Militairen moeten in staat zijn om in een veranderende omgeving voortdurend de juiste keuze te maken om zo hun taak goed uit te voeren. Daarom wordt er ook buiten militaire terreinen geoefend. Zo benaderen zij de werkelijkheid van militaire inzet waar dan ook ter wereld.

Logistiek konvooi in Lochem

Op woensdag 2 oktober en donderdag 3 oktober is er een bevoorradingsoperatie en een logistiek konvooi naar Lochem. De militairen oefenen in openbaar gebied. Het kan dat bewoners hier op verschillende manieren mee in contact komen. Bij alle operaties kan een oefenvijand worden ingezet. De confrontaties kunnen oefenvuurgevechten tot gevolg hebben. Er wordt alleen gebruik gemaakt van oefenmunitie en de omgeving wordt hiervoor vrijgemaakt.

 


Klik hier voor het volledige artikel Gemeentelochem.nl