GGD Noord- en Oost-Gelderland geeft in Lochem op 9 oktober in de Beemd de vaccinaties volgens het Rijksvaccinatieprogramma (RVP).

Kinderen die dit jaar 9 worden, krijgen een uitnodiging voor vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en tegen difterie, tetanus en polio (DTP). Meisjes die dit jaar 13 worden, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie). Jongeren die in het voorjaar de meningokokken ACWY-vaccinatie hebben gemist, kunnen op 9 oktober alsnog hun prik halen. Zij krijgen hiervoor een herinneringsuitnodiging.

Extra aanbod HPV-vaccinatie

Ook is er eenmalig (landelijk) een inhaalmogelijkheid voor meisjes, geboren in 2002 en 2003, die nog niet tegen HPV gevaccineerd zijn. Een paar weken voor de geplande vaccinatiedatum krijgen zij van het RIVM hiervoor een uitnodiging. Deze meisjes moeten daarna nog twee keer terugkomen voor de tweede en derde HPV-vaccinatie. Pas na de derde vaccinatie zijn zij voldoende beschermd.

Kinderen tot en met 4 jaar

Voor kinderen tot en met 4 jaar geldt dat zij voor de inhaalvaccinaties van het RVP terecht kunnen bij Yunio. Hiervoor kunnen ouders een afspraak maken bij hun eigen consultatiebureau. De jeugdarts of verpleegkundige maakt in overleg met ouders een aangepast vaccinatieschema. De vaccinaties worden op het consultatiebureau in Lochem of Gorssel gegeven.

Vaccinatie gemist

Ben je nog geen 18 jaar, heb je een vaccinatie gemist en wil je die alsnog halen? Neem dan contact op met de GGD.


Klik hier voor het volledige artikel Gemeentelochem.nl