Burgemeester en wethouders hebben het nieuwe terrassenbeleid voor de hele gemeente Lochem vastgesteld. Horecaondernemers kunnen het hele jaar een terras open stellen. Afspraken over de inrichting en meubilair van de terrassen zorgen voor een aantrekkelijker uitstraling. Doel is ook minimale hinder voor andere weggebruikers en de directe omgeving.

Aanleiding voor het nieuwe terrassenbeleid

Het terrassenbeleid van de gemeente Lochem was 10 jaar oud. Eind 2018 kreeg de gemeente een aantal nieuwe aanvragen voor een terrasvergunning op de Kleine Markt in stad Lochem. Aanleiding voor het terrassenbeleid waren de vergunningaanvragen, de wens om de terrassen en de binnenstad van Lochem nog aantrekkelijker te maken. En de wens om overlast te beperken. Betrokken ondernemers dachten mee.

 

Nieuwe indeling terrassen Lochem

Ook de indeling van de terrassen op de Kleine Markt in Lochem verandert enigszins. Dit past de gemeente aan in de individuele terrasvergunningen.

 

Ingangsdatum dit seizoen

Betrokken ondernemers konden reageren op het ontwerp-terrassenbeleid De gemeente ontving een paar zienswijzen. De zienswijzen zijn waar mogelijk verwerkt. Het nieuwe beleid gaat dit seizoen in. Voor de nieuwe voorschriften voor terrassen op openbare grond geldt een overgangstermijn van 3 jaar. Hierdoor hebben ondernemers de tijd om het meubilair en daarmee de uitstraling geleidelijk aan te passen.

 

Informatie

Het terrassenbeleid is binnenkort te lezen op lochem.nl onder Lokale regelgeving.


Klik hier voor het volledige artikel Gemeentelochem.nl